DaunatoriPrincipalii daunatori din Romania

 

dezinsectie purici

Puricii sunt paraziti care au dat mari batai de cap de-a lungul timpului. Datorita evolutiei si masurilor sanitare avansate, acestia au inceput sa apara din ce in ce mai rar, dar atunci cand o fac controlarea lor se poate dovedi extrem de dificila.

Cum apar puricii in locuinte?

Niciodata fara un vector, ar fi raspunsul pe scurt. Vectorul este persoana sau animalul care ii transporta de la exterior la interior. Odata patrunsi in locuinte ei se pot adaposti in lenjerie, in haine lasate la intamplare sau in cuverturi si carpete.

La bloc problema este accentuata de existenta subsolurilor, acolo unde pisicile sau sobolanii pot ajunge cu usurinta transportand purici. Ceea ce e la inceput o problema minora poate ajunge relativ rapid la o infestare in toata regula, dat fiind faptul ca acesti paraziti au un ciclu de multiplicare foarte accelerat.

Sunt ei un pericol pentru sanatate?

Da. Ei reprezinta un risc deoarece nu sunteti prima persoana sau individ pe care il inteapa si atunci poate transfera usor bacteriile si virusurile de la un purtator la un individ sanatos.

Cum putem scapa de ei?

Nu este usor sa faci dezinsectia puricilor odata ce acestia s-au instalat. Sunt paraziti extrem de rezistenti si categoric neglijarea lor nu va face ca problema sa se amelioreze de la sine.

Din aceste motive sfatul nostru este sa apelati la un profesionist care s-a mai confruntat cu asemenea probleme.

Deoarece trebuie indepartati atat adultii cat si ouale si larvele acestora, dezinsectia se desfasoara in doua etape, la doua saptamani distanta pentru a asigura succesul deplin.

Inainte ca actiunea de dezinsectie propriu-zisa sa aiba loc, trebuie sa te asiguri ca toate zonele si materialele care ar putea reprezenta un bun loc de ascuns pentru purici sunt indepartate. Astfel ia hainele care nu se afla in dulap, lenjeriile si le punele la spalat in apa cea mai fierbinte posibila fara sa deteriorezi materialul.

Foloseste aspiratorul pentru a face curatenie in intreaga locuinta si insista asupra locurilor de imbinare ale canapelei, patului, fotoliului etc. Sunt locuri intunecoase, ferite de expunerea directa si locuri favorite de depunere a oulelor de catre purici.

In final, inainte sa inceapa operatiunea de dezinsectie aduna perdelele si alte materiale textile si punele in saci sigilati.

Substanta folosita va fi cu actiune de contact, insemnand ca parazitii nu trebuie sa o digere ca sa isi faca efectul. Se va folosi un pulverizator de joasa presiune pentru interior sau un nebulizator care disperseaza fin solutia, perfect pentru cele mai mici crapaturi in care s-ar putea afla daunatorii.

Dispersia trebuie realizata in tot apartamentul, deoarece o zona lasata libera poate insemna un loc in care acestia se adapostesc de substanta toxica. Terapia impotriva puricilor este de soc, insemnand ca efectele se observa intr-un interval scurt de timp.

Daca locuiesti la bloc atunci subsolul trebuie sa fie primul loc la care te gandesti ca sursa de infestare. O curatare atenta a locuintei fara actiune asupra subsolului poate fi complet neeficienta.

In acest caz trebuie intervenit prompt, limitand complet intrarea pisicilor si a sobolanilor in subsol. Daca s-a realizat o deratizare recenta, atunci lesurile ramase trebuie indepartate pentru ca reprezinta o sursa de infestare. Aceeasi manevra trebuie executata si cu alte materiale aflate acolo. Abia dupa ce acest prim pas a fost incheiat putem trece la pasul numarul doi – dezinsectia propriu zisa. Pentru asta se va folosi un atomizor de mare putere care sa imprastie solutia toxica in fiecare spatiu, cu eficienta maxima.

La curte situatia este similara, fiind necesara si aici o buna curatenie inainte de interventia propriu zisa.

Garantarea succesului se incheie cu verificarea animalelor de companie si tratarea lor impotriva puricilor. NU se folosesc substantele destinate dezinsectiei locuintelor pentru tratarea animalelor, deoarece se pot dovedi toxice. Pentru asta trebuie sa apelati la o farmacie veterinara care sa elaboreze tratamentul potrivit pentru animalul dumneavoastra.

In final, cu totii dorim sa nu avem astfel de probleme, dar daca acestea apar nu ezita sa contactazi un ajutor profesionist. Este cea mai scurta metoda de a rezolva problema ta.

Te sunam noi!

Completeaza numele si numarul de telefon.

Ai o urgenta?

Incercam sa raspundem la email-uri cat mai rapid dar nimic nu o sa egaleze ca rapiditate un telefon.

Suna acum la 0729 404 693